Самоубиец глътна алкохол с белина преди Бъдни вечер

  • 25 декември 2012 12:07

  • 1470
  • 0
Самоубиец глътна алкохол с белина преди Бъдни вечер
©

По-спокойна е била коледната нощ тази година в сравнение с минали, отчетоха от „Пирогов", предаде Дарик радио.

За последните три дни през лечебното заведение са преминали общо 1500 души, от които 203-ма са приети за лечение. Голяма част от пациентите, преминали през токсикологията, са приети заради натравяне с алкохол. От болницата обясниха, че операциите, които са извършени през празничните дни, за щастие са леки - основно пациенти с хернии и апендисити.

По традиция най-натовареният период в годината за лекарите от "Пирогов" са коледните и новогодишни празници. Инцидентите от тази година обаче са осезаемо по-малко, нощните дежурства в болницата - също. През последните три почивни дни, през болницата са преминали предимно пациенти за токсикологията.

Д-р Данаил Йосифов: „На 23-ти от 27 преминали 19 са приети, от които седем с алкохол. От тези седем около половината бяха комбинирани опити за самоубийство - алкохол и медикаменти и алкохол и белина".

Д-р Йосифов обясни, че за последните два дни прегледаните пациенти са на възраст от 18 до 58 години. През първия почивен ден обаче общо 12 от постъпилите в токсикологията са деца. Спокойна нощ в сравнение с предишни години отчетоха и от хирургията. По думите на д-р Кирил Христов за трите почивни дни общо през „Пирогов" са прегледани 1500 души, 34 от които са преминали през травматологията.

Последвайте канала на

Novini.bg
1470 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини