Софиянка чака линейка за майка си повече от час, откара я сама

  • 07 декември 2012 20:36

  • 1215
  • 0
Софиянка чака линейка за майка си повече от час, откара я сама
©

Жена от квартал "Драгалевци" е чакала час и 10 минути кола на "Бърза помощ", която да окаже първа помощ на 63-годишната й майка, получила инсулт. След няколко позвънявания на телефон 112, жената качила майка си в колата и сама я закарала в болница, съобщава ТВ7. Пострадалата жена е на системи в болница, като все още не е преминал кризисният период.

Директорът на "Бърза помощ" д-р Георги Гелев отдава случая на стечение на обстоятелствата. "Снощи са дежурели 14 екипа, а в този момент - след 20,30 часа, когато е получен сигналът, е имало общо 40 повиквания. И 14-те екипа са били по адреси. След 40 минути се е освободил екип. Просто е имало натрупване на повиквания. Няма как 14 екипа да обслужат 40 обаждания. Ние имаме недостиг на кадри", коментира д-р Гелев.

"Инсултът е тежко състояние, на което се реагира веднага. Просто в случая не е имало свободен екип. Случаите се подреждат по спешност като на първо място стоят сигнали, свързани с деца до 3 години, следват жени със започнало раждане, следват случаите пряко застрашаващи живота на хората като инсулт и инфаркт и т.н.", разясни Гелев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1215 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини