Чиновници забавили 4 месеца отказ от лечение на онкоболна

  • 06 декември 2012 08:52

  • 922
  • 2
Чиновници забавили 4 месеца отказ от лечение на онкоболна
©

Д-р Нина Методиева съвсем случайно разбира, че е тежко болна от левкемия. Тя е психиатър с 35 г. трудов стаж. Три дни по-късно в Солун е потвърдена диагнозата, разказа нейният съпруг инж Методи Методиев. Семейството избира Гърция, тъй като Нина Митодиева владее перфектно езика. Там се установява, че има 85% бласти, което е минимума от това което може да се оживее.

Приета е по спешност в болница, където е започнала химиотерапия, тъй като диагнозата дава от три до шест месеца ако не е почнала химиотерапия. Приятели и бизнесмен, чиито родители са били консултирани от Нина Методиева помага на семейството. Методиев обаче разбира, че в България не се правят трансплантации на костен мозък на пациенти над 50 г. Съпругът подава документите за поемане на средствата по трансплантация, която трябва веднага да се направи след като пациентите влизат в ремисия. Той показа и ръкопис, в който лекари потвърждават финансирането на трансплантация.

Под листа личат подписите на четирима лекари. Четири месеца по-късно обаче в сайта на Комисията по лечение в чужбина е публикуван отказ. Никой не ме е уведомил за това решение, каза Методиев. В документа обаче дори не е отчетено искането на семейството, за финансиране само на трансплантация, а отказа е за финансиране на цялото лечение. В случая става въпрос за нарушение на Комисията, тъй като срокът е едномесечен, а те са се произнесли след четири, каза д-р Стойчо Кацаров от Центъра за защита на правата на пациентите.

Последвайте канала на

Novini.bg
922 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
kmeta

2012.12.10 | 04:41

2
mnogo interesno raboti v garciq tam se osigurqva iska gracka pensiq i nakraq Bulgaria da pla6ta za le4enieto
kmeya123

2012.12.10 | 04:33

1
zna4i nie da mreme a na nqkakva si doktorka 4e e re6ila da se lekuva v 4uzbina trqbva da sme i dlajni da i pla6tame le4enieto, i na ciganite da pla6tame, i nakraq kogato na nas ni se naloji v bulgariq da se lekuvame ne ,ni6to 4e si pla6tame zdravni osigurovki , kato e re6ila v garciq da se lekuva da si pla6ta NIE NE SME DLAJNI DA I PLA6TAME LE4ENIETO OT NA6ITE OSIGUROVKI

Добави коментар

Водещи новини