-
01 декември 2012 16:00
- 2154
- 2
Изкуствените трансмастни киселини, популярни като трансмазнини, които се влагат при производството на вафли, сухи пасти, бисквити, кексове, са по-опасни дори от животинските, пише "24 часа".
Многобройни проучвания доказват, че те са рисков фактор за сърцето и артериите, тъй като заради особеност в разграждането им се задържат дълго в кръвта, отлагат се по кръвоносните съдове и образуват плаки, твърдят диетолози.
С решение на Европарламента етикетите на всички суровини, полуфабрикати и готови продукти в държавите от ЕС задължително ще включват информация и за трансмазнините. Нормата обаче ще се прилага от декември 2014 г. Дотогава е гратисният период и предоставянето на информацията е доброволно, по желание на производителите. Изборът какво да консумират остава за потребителите.
Последвайте канала на
Свързани новини
Манчестър Сити 0:0 Евертън, греда на Гвардиол
Годината на Лудогорец - обзорът на Sportal.bg
Следете с нас всички мачове днес в английския елит на “Боксинг Дей”
„Вабанк“: Трябваше ли Левски да се раздели с Генчев?
"Лигата на талантите" с обзор на полусезона в Елитната група до 17 години
"Моят отбор": Салах затвърждава статута си на Fantasy легенда
Коментари 2
Добави2014.12.01 | 09:45
Добави коментар
Водещи новини
България в снежен кошмар: Наводнения, блокади и катастрофи
26 декември 202412:15
Дърво падна върху такси на пътя Пампорово-Смолян, шофьорът е ранен
26 декември 202412:23
Пуснаха движението по пътя за Витоша през "Златните мостове"
26 декември 202413:52
2024 г. е била по-добра за всеки пети българин
26 декември 202413:29
Наталия Киселова за Рождество: Нека Витлеемската звезда даде светлина за надежда!
26 декември 202413:42
МВнР изрази съболезнования по повод катастрофата с азербайджански самолет край Актау
26 декември 202414:03
Тежка катастрофа със загинал край Варна, пътят е блокиран
26 декември 202414:10
Вече 10 дни издирват Ники от Конаре, военните продължават да помагат
26 декември 202412:50
Мъж преби шофьор на автобус в Бургас
26 декември 202413:03
2014.12.01 | 09:45