Алергиите се обострят през зимата

  • 29 ноември 2012 14:59

  • 686
  • 0
Алергиите се обострят през зимата
©

През зимния сезон освен грипните и простудни заболявания, се развихрят и алергиите. Виновниците за свръхчувствителност на организма са най-често плесените, прахът и дори парфюмите.

Въпреки че пролетта се смята за сезона на алергиите, много хора се оплакват, че и през зимните месеци алергиите се обострят. А първият сняг е предвестник на цяла серия от зимни алергии, предаде БНТ.

Алергичните хреми се обострят през зимният сезон, заради студеното влажно време. Това са така наречените иритативни специфични дразнещи фактори. Алергията не е само пролетен проблем, има и много целогодишни алергени, коментира д-р Мария Стаевска.

Състоянието на хората, които страдат от бронхиална астма, значително се влошава през зимните месеци. Причините са ниските температури, мъглата и влажност на въздуха. Специалистите съветват хората, които страдат от свръхчувствителност на организма, да внимават какво обличат.

Зимните дрехи обикновено, особено вълнените, са от по-дразнещи материи. Ако хората имат екземи, така нареченият атопичен дерматит, проблемът се влошава от по-дразнещите материи, които са в контакт с кожата. Тези пациенти винаги трябва да имат нещо памучно, което да е в близост с тялото, категорична е д-р Стаевска.

За да избегнем хремата и студовите алергии, лекарите съветват пациентите да се обличат с топли дрехи и редовно да почистват домовете си. А пациентите, страдащи от конюнктивит, редовно да използват овлажняващи капки. При по-сериозни проблеми, да се потърси помощ при алерголог.

Последвайте канала на

686 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини