Старостта ще бъде лечима

  • 05 юли 2011 17:57

  • 842
  • 0
Старостта ще бъде лечима
© Булфото

Геронтологът Обри де Грей е убеден, че има 50% шанс хората, които днес са на средна възраст, да доживеят времето, когато остаряването ще бъде поставено под медицински контрол.

Грей не се ангажира да посочи колко дълъг ще стане човешкият живот, но е убеден, че когато учените успеят да гарантират 150-годишна продължителност на живота, по-малко от 20 години след това ще се родят първите хора, които ще могат да живеят и по 1000 години.

Макар че най-големият дълголетник до днес е 122-годишен човек, вече се регистрира тенденция към удължаване на продължителността на живота.

В Япония например през изминалата година е имало 44 000 столетници, а според експерти до 2030 г. по света ще има милион столетници.

Ключът към дълголетието според британския учен ще се крие в редовното подлагане на човек на генни терапии, терапии със стволови клетки и стимулиране на имунната система.

Така организмът ще може да се справи с натрупването на молекулярни и клетъчни увреждания в тялото, на които се дължи остаряването и тежките болести.

Последвайте канала на

842 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини