700 000 лв. били щетите в Пирогов

  • 21 ноември 2012 12:34

  • 483
  • 0
700 000 лв. били щетите в Пирогов
©

Около 700 000 лева са финансовите суми, които стоят зад нарушенията, установени в „Пирогов", обяви здравният министър Десислава Атанасова и допълни, че издадените актове ще бъдат в границите на 100 000 лева. Тя припомни, че предстои издаване на наказателни постановления.

Ако не бяха се потвърдили констатациите на инспектората, решението нямаше да е такова, каквото е момента. Това обяви пред Дарик здравният министър във връзка с отстраняването на Димитър Раденовски от поста изпълнителен директор на „Пирогов". Атанасова допълни, че всички наказания и дела, които предстои да се заведат по случая, са работа на прокуратурата. Министърът обаче отказа да даде повече подробности по темата под претекст, че има разделение на властите. Тя обяви, че ще излезе със становище едва когато прокуратурата приключи със случая, а това ще стане след като разгледа и доклада на инспектората, и доклада на държавната финансова инспекция.

Атанасова за пореден път подчерта, че решението й да уволни Раденовски не е нито прибързано, нито закъсняло. Изчаках да се потвърдят констатациите от още един проверяващ орган, защото не исках да има спекулации, че това е проверка, която цели единствено смяната на изпълнителя директор или пък цели да наруши авторитета на „Пирогов", подчерта още здравният министър.

Последвайте канала на

Novini.bg
483 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини