Девин остана без болница заради дългове

  • 04 юли 2011 17:41

  • 1744
  • 1
Девин остана без болница заради дългове
© Булфото

Медицинският персонал е в неплатен отпуск, а при спешни случаи пациентите ще се пренасочват към смолянската областна болница, която се намира на 40 км.

Най-ощетени от затварянето на болницата остават хората на Девин, Борин и Доспат, които вече обмислят протести. Само с пари може да се реши проблема на болницата, каза д-р Петър Дечев.

"Имахме достатъчно търпение, близо една година, защото от миналата година три заплати хората не са взели. Тази година горе-долу два месеца и половина също стоят без заплати. Няма и осигуровки. Зареждането с консумативи, медикаменти е просто съвсем минимално, за да не преустановим дейност, но трупаме дългове защото ние имаме запор на сметките от миналата година и нашите пари, които заработваме всички отиват при тези, които са ни запорирали сметките", заяви Дечев.

Председателят на общинския съвет Карамфил Каров се надява на конструктивно решение.

Някои хора си правят предизборна кампания, това е лошото. С болница не трябва да се играе. Защото тази болница обслужва три общини.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1744 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
краси

2011.07.05 | 23:05

1
не е само Девин има и други малко градове които една болница обслужва около 40000 души и се затваря заради дългове,докторите бягат и всякакъв персонал например в гр.Оряхово,разграбва се апаратура-до къде я докараха тия боклуци управници

Добави коментар

Водещи новини