Наши медицински сестри ще учат в Германия

  • 16 ноември 2012 13:52

  • 2370
  • 3
Наши медицински сестри ще учат в Германия
©

Проект за повишаване на квалификацията на медицинските сестри за обгрижването на стари хора с и без деменция стартира в Стара Загора, съобщава БТА.

Проектът, който е на стойност 46 690 евро е спечелен от фондация АВО - България. Сумата се отпуска безвъзмездно от Европейския съюз по секторна програма "Леонардо Да Винчи”.

Медицинските сестри ще имат възможността да натрупат повече умения и знания на европейско ниво, така че да обгрижват по-добре старите хора с деменция.

В новото обучение ще се включат 10 медицински сестри, които ще преминат през езикова подготовка по немски, както и през практическа и педагогическа подготовка.

Целия процес ще продължи около четири месеца, а самите занятия ще се провеждат в социални домове и институции в Германия. Всички те се управляват от приемащата организация АВО Северен Хесен.

Желаещите да се включат трябва да са завършили образование за медицинска сестра. Те трябва да подадат документите си до 20 декември.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2370 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Катя

2014.03.19 | 02:14

3
Най-накрая някой да се сети и за медицинските сестри
Marie44414

2014.03.19 | 02:14

2
Повишаването на квалификацията на сестрите в България от години е забравено, не се организират никакви достъпни курсове. Пращат се по болниците разни книжки със списък на платени от сестрите такива, естествено никой не се записва, защото заплатите са мизерни и не стигат да се оцелее, камо ли да платиш курс и съответно издръжката по време на курса в др. населено място, обикн. в София и т.н. Важни са лекарските специализации, но не може и в 21 век да завършиш преди 20-30год. и да не си отишъл поне веднъж някъде да научиш нещо ново! А и онези от БАПЗГ-то /за незнаещите - това е професионалната сестринска организация, в която неотдавна бях насилствено вкарана, под заплаха от ръководството на нашата болница, че иначе ще ме уволнят/, мълчат и не правят нищо по този въпрос.
спешно отделение

2012.11.22 | 11:25

1
А, на бас,че като се изучат -няма да се върнат.

Добави коментар

Водещи новини