В аптеките няма проблеми с електронните рецепти, но трябва да има изключения за антибиотика

  • 29 март 2024 10:22

  • 377
  • 1
В аптеките няма проблеми с електронните рецепти, но трябва да има изключения за антибиотика
© Pixabay

Българският фармацевтичен съюз не смята, че трябва да има изключения и изписването на антибиотик да бъде възможно и на хартия. Това заяви пред БНР председателят му Димитър Маринов. 

От 1 април отпада вариантът за предписване на антибиотик с хартиена рецепта и по последни данни на Здравното министерство не се предвиждат изключения.

В интервю за предаването "Преди всички" Маринов подчерта, че в аптеките няма проблеми с електронните рецепти. "Почти няма неизпълнени рецепти", отбеляза той и добави, че не трябва да се смесват проблемите с вида на рецептите и този с недостига на лекарства. По думите му и в момента в електронните рецети лекарите могат да посочат възможна генерична замяна. Според него голяма част от лекарите са продължили да изписват електронни рецети, въпреки досегашната възможност това да става и на хартия. 

Димитър Маринов не вижда проблем в новата ситуация. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
377 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.29 | 13:20

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини