Започват клинично проучване за лечение на ендометриоза

  • 14 март 2024 21:39

  • 4439
  • 1
Започват клинично проучване за лечение на ендометриоза
© pixabay

Израелският биотехнологичен стартъп „Геника“ започва клинично изпитване за лечение на ендометриоза, което увеличава надеждите за излекуване на болестта, от която страда всяка десета жена и момиче в репродуктивна възраст по света, съобщава БТА. 

По данни на Световната здравна организация ендометриозата, за която не е известно лечение, засяга около 190 милиона жени в репродуктивна възраст в световен мащаб.

Заболяването причинява разрастване на тъкан, подобна на лигавицата на матката, извън нея, което може да причини силна болка в таза или да затрудни забременяването. 

Учени откриха възможен причинител на ендометриозата

„Това изследване представлява значителна стъпка напред в мисията ни да революционизираме грижите и да осигурим по-добро качество на живот за милионите жени по света, страдащи от ендометриоза“, обяви Йотам Ход, изпълнителен директор на компанията.

Първото по рода си клинично проучване ще оцени безопасността, поносимостта и взаимодействието на интравагинално прилагане на лекарства с два патентовани кандидата за лекарства - S-301 и S-302. То ще се проведе в университетската болница „Кареджи“ във Флоренция, Италия.

В очакване на положителни резултати от фаза 1 компанията съобщи, че незабавно ще започне изпитвания за ефикасност във фаза 2.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4439 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.15 | 09:14

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:=====>> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини