Експертен комитет в САЩ препоръча ваксината срещу COVID-19 да стане част от безплатната имунизационна програма

  • 20 октомври 2022 13:40

  • 407
  • 1
Експертен комитет в САЩ препоръча ваксината срещу COVID-19 да стане част от безплатната имунизационна програма
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Американски експертен комитет препоръча вчера имунизацията срещу КОВИД-19 да стане част от детския ваксинационен календар на Центровете за превенция и контрол на заболяванията (CDC), които осигуряват безплатни имунизации за милиони деца всяка година, съобщи Ройтерс.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

В момента ваксините в САЩ се предоставят безплатно от федералното правителство на страната, а извънредната здравна ситуация се очаква да приключи в началото на следващата година. След нейния край продажбата на ваксини и медикаменти срещу КОВИД-19 ще премине към частния пазар.

Препоръките на експертния комитет включват имунизация в рамките на програмата "Детски ваксинации", следвайки насоките на CDC - за всички деца над шестмесечна възраст и бустерни дози за тези, навършили пет години.

По време на обяваването на препоръките, представители на здравните власти подчертаха, че не гласуват за включване на ваксините срещу КОВИД-19 в годишния ваксинационен календар. Те заявиха, че това е само стъпка в тази посока, но не очертаха времева рамка за реализирането на идеята.

Американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията отговарят за ваксинационните календари и определят целеви групи по възраст и щат, както и кои имунизации са задължителни за достъп до учебни заведения.

Все по-малко болни и починали от COVID-19 по света

Едва около една трета от американските деца в училищна възраст са ваксинирани срещу КОВИД-19, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

Калина Христова
407 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.20 | 19:47

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини