Pfizer и BioNTech започват изпитване във втора фаза на ваксина срещу Омикрон

  • 27 юли 2022 15:00

  • 599
  • 1
Pfizer и BioNTech започват изпитване във втора фаза на ваксина срещу Омикрон
© Pixabay

Американската фармацевтична компания Pfizer и нейният германски партньор BioNTech обявиха в сряда, че са започнали "рандомизирано, активно контролирано и т.нар. "сляпо за наблюдателя“" изпитване във Фаза 2 на модифицирана ваксина срещу Cоvid-19, която е насочена както към оригинала, така и към подварианта BA.2 на коронавируса Омикрон, съобщава Ройтерс.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

"Сляпо проучване" означава, че който и да оценява ефектите от лечението, няма да знае дали те са на пациенти, подложени на реално лечение или пациенти, подложени на плацебо лечение.

Учени разработиха тест, проследяващ нивото на антитела срещу разновидностите на вируса на COVID-19

Този кандидат за двувалентна ваксина срещу Covid-19 от следващо поколение, BNT162b5, се състои от РНК (mRNA), кодиращи усъвършенствани префузионни спайк протеини за т.нар. "див варинат" на коронавируса (SARS-CoV-2) и за варианта Омикрон. Подобреният пиков протеин, кодиран от РНК в BNT162b5, е модифициран с цел увеличаване на величината и обхвата на имунния отговор, който би могъл да защити по-добре срещу Covid-19, предава БНР.

BNT162b5 е първият от множество кандидати за ваксина с подобрен дизайн, който компаниите планират да оценят като част от дългосрочна научна стратегия за ваксина срещу Covid-19, за да генерират потенциално по-стабилни, по-дълготрайни и по-широки имунни отговори срещу SARS-CoV- 2 инфекции и сродни на Covid-19, съобщават още двете компании.

Последвайте канала на

Весела Найденова
599 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.07.28 | 10:32

1
на опашката за нов бустер мишки

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини