„Пфайзер“ предлага достъпни медикаменти на най-бедните страни

  • 25 май 2022 15:04

  • 376
  • 0
„Пфайзер“ предлага достъпни медикаменти на най-бедните страни
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

Фармацевтичният гигант „Пфайзер“ каза, че ще предостави близо две дузини продукти, включително и най-продаваната ваксина срещу коронавирус и медикаменти, използвани при лечението му, на някои от най-бедните страни в света.Те ще са на цени, които не са ориентирани към печалба, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31673

Фармацевтичната компания обяви програмата днес по време на годишната среща на Световния икономически форум в Давос и допълни, че има за цел да подобри равнопоставеността в сферата на здравеопазването в 45-те държави с най-ниски доходи. Повечето от тях са в Африка, но списъкът включва също Хаити, Сирия, Камбоджа и Северна Корея.

Белгия ще унищожи милиони дози ваксини срещу COVID-19

Продуктите, които са широкодостъпни в САЩ и ЕС, включват 23 лекарства и ваксини, които се прилагат при инфекциозни заболявания, някои видове рак и редки възпалителни състояния. Говорителката на компанията Пам Изъл отбеляза, че в 45-те страни има само малки количества от въпросните медикаменти и ваксини. 

Тя  обясни, че базираната в Ню Йорк компания ще начислява само производствени разходи и „минимални“ разноски за дистрибуция и че ще се съобрази с всякакви отнасящи се към това санкции и закони.

Този месец Световната здравна организация призова „Пфайзер“ да направи лекарствените си средства срещу COVID-19 по-достъпни в по-бедните страни.  

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
376 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини