Египетската компания "Ваксера" сключи ново споразумение с китайската "Синовак биотех"

  • 20 януари 2022 06:47

  • 507
  • 1
Египетската компания "Ваксера" сключи ново споразумение с китайската "Синовак биотех"
©
Слушай новината Слушай новината

Египетската фармацевтична компания "Ваксера" (Vacsera) и китайската "Синовак биотех" (Sinovac Biotech) подписаха ново споразумение на церемония в посолството на Египет в Пекин, съобщи в. "Ал Ахрам". Договорът предвижда създаването на напълно автоматизиран комплекс за съхранение на ваксини и сурови материали в предприятието на "Ваксера" в град Шести октомври в близост до столицата Кайро.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 773

В комплекса, който се очаква да е готов до шест месеца, ще има възможност за складиране на 150 милиона дози. Той ще бъде оборудван с електронни системи за наблюдение и поддържане на необходимата температура. Обсъдена е и възможността за изграждане на високотехнологична лаборатория за вирусологични изследвания.

През април 2021 година държавната фирма "Ваксера" сключи две споразумения със "Синовак биотех" за производство на ваксина срещу КОВИД-19 под името "Синовак/Ваксера", предназначена както за египетската имунизационна кампания, така и за износ в други африкански държави. Масовото производство на ваксината започна през август 2021 година.

Калина Христова
507 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Комунизмът е бъдещето

2022.01.20 | 08:05

1
на планетата. Знамето, червеното отново тук ще се развей.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини