ЕК готви кампании за информираност за необходимостта от ваксинация

  • 14 декември 2021 09:47

  • 916
  • 4
ЕК готви кампании за информираност за необходимостта от ваксинация
© Getty images

В тясна координация с правителствата в Източна и Югоизточна Европа, Европейската комисия в момента подготвя мащабни кампании за информираност относно необходимостта от ваксинация, съобщава порталът Euractiv, цитиран от БНР. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

Източник от ЕК е заявил пред Euractiv, че Комисията подготвя кампания за повишаване на осведомеността под формата на видеоклипове, за да подчертае необходимостта от ваксинация. Тя ще бъде съобразена с нуждите и особеностите на страните в Източна Европа.

Източникът каза, че проектът все още е в ранен етап, но Брюксел подчертава важността му, като се има предвид, че разликата във ваксинирането между Източна и Западна Европа остава значителна. Процентът на ваксиниране в източните и югоизточните държави-членки на ЕС остава много под средния за ЕС. 

През уикенда: 1874 ваксини са поставени в изнесените пунктове на СО

"Ако ваксинацията в Източна Европа не се ускори, никога няма да сложим край на пандемията", каза източникът. Цифрите са особено разочароващи в България и Румъния.

Според проекта на заключителния документ от среща на върха по-късно тази седмица, лидерите на ЕС са изключително внимателни във формулировката по отношение на дискусията за въвеждане на задължителна ваксинация.

"Европейският съвет потвърждава жизненоважното значение на ваксинацията в борбата срещу пандемията. В този контекст от ключово значение е преодоляването на колебанията относно ваксините, както и справянето с дезинформацията", се казва в подготвеното проектозаключение на европейските лидери.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
916 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
nn

2021.12.14 | 10:30

4
problemat na evro geiovete e ne zdraveto na horata a da si polucat komisionnite ot prodajbata na vaksini

2021.12.14 | 09:53

1
Кампанията ще протече така-давай народе на безплатните ваксета,хай хубавите най готините с тях ставате безсмъртни само дето се заразявате,разболявате и умирате а ма са най готините и сертификат ще ви дадем да одите на тятро и кръчме.

2021.12.14 | 10:13

3
Едно време по хамериката така са обикаляли измамници и са продавали водичка със захар и сол като лек за всичко,разликата е че сега го правят фарма лобитата и милиардерите заедно с политиците на държавно и световно ниво,колко лековерни са хората,милиардери и частни фарма гиганти рязко получиха прозрение да ни спасят,колко грижовни станаха тея хора сега може би ще дадат печалбите за възстановяване на световната икономика-мислите ли.
Умник Гюро

2021.12.14 | 10:11

2
Ваксините-отрови съдържат графен хидроксид, чиито структури срязват като с бръснач кръвоносните съдове и предизвикват тромбози, инфаркти на миокарда, мозъчни инсулти, автоимунни заболявания и т.н. Хайде сега идете и си инжектирайте Бустер номер 3-4-5-6...

Добави коментар

Водещи новини