Саджид Джавид: COVID ваксините вероятно ще действат срещу новия вариант Омикрон

  • 01 декември 2021 10:57

  • 789
  • 2
Саджид Джавид: COVID ваксините вероятно ще действат срещу новия вариант Омикрон
© Getty images

Министърът на здравеопазването на Обединеното кралство Саджид Джавид заяви в сряда, че ваксините срещу коронавирус е "много вероятно да останат ефективни за предотвратяване на сериозни заболявания" при тези хора, които са заразени с новия вариант Омикрон, предаде БНР.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

Според него е възможно ваксините да са по-малко ефективни срещу варианта Омикрон, но те все пак трябва да предпазват от сериозно заболяване.

"Нашата най-добра форма на защита все още остават нашите ваксини“, каза Джавид пред Sky News.

До края на януари всеки пълнолетен британец ще има достъп до бустер ваксина

"Възможно е, разбира се, възможно е ваксините да са по-малко ефективни. Просто все още не знаем със сигурност. Но също така е много вероятно те да останат ефективни срещу сериозни заболявания".

В интервюто за Sky News той прогнозира, че повече данни за новия вариант ще бъдат налични "след няколко седмици". Преди дни Джавид подчерта, че отговорът на страната срещу коронавируса ще зависи до голяма степен от това колко смъртоносен и заразен се окаже вариантът Омикрон.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
789 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2021.12.01 | 14:20

2
Значи здравите хора, които нямат проблеми с ковид, биват насила ваксинирани. А болните хора, ваксинираните, които предават заразата, се обявяват за висша класа и им се дават зелени паспорти. Това е времето на звяра, 666. Българските управници до един служат на сатаната и се продават за 30 сребърника. Анатема.
nn

2021.12.01 | 11:25

1
kato te gledam veroiatno i ti si pederas a inace nito vaksinite vi deistvat noto niakoga e imalo takiva vaksini.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини