FDA на САЩ оценява ефективността на COVID ваксините срещу варианта Омикрон

  • 30 ноември 2021 20:03

  • 2616
  • 3
FDA на САЩ оценява ефективността на COVID ваксините срещу варианта Омикрон
© Getty images

Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) заяви във вторник, че оценява ефективността на разрешените ваксини срещу Covid-19 по отношение на варианта Омикрон на коронавирус и очаква да има повече информация през следващите няколко седмици, съобщава агенция Ройтерс, цитирана от БНР.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

В момента агенцията оценява ваксините, за да види дали и колко добре действат срещу варианта, открит за първи път в Южна Африка, посочи изпълняващият длъжността комисар Джанет Уудкок.

Тя каза, че ако прегледът покаже, че е необходима модификация на настоящите ваксини, агенцията и фарамцевтчните компании ще работят заедно, за да разработят и тестват бързо такава модификация.

Акад. Петрунов: Бустерната доза дава по-голяма защита срещу „Омикрон“

Новият вариант предизвика притеснения в целия свят, че може да устои на ваксинациите и да удължи почти двегодишната пандемия от Covid-19.

Здравната регулаторна агенция на САЩ поддържа, че разрешените ваксини остават високоефективни за предотвратяване на Covid-19 и сериозните клинични резултати, свързани с инфекцията, и продължава да призовава хората да се ваксинират.

FDA също така оценява потенциалното въздействие на варианта върху наличните в момента диагностични и терапевтични средства. Агенцията каза още, че предварителният преглед показва, че PCR и антигенните тестове, широко използвани в Съединените щати, имат малка вероятност да бъдат повлияни от Омикрон.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
2616 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бобо

2021.12.01 | 01:14

2
ДА ОЦЕЛЯВАТЕ: Витамин С на прах, разтворен във вода: по 500 мг сутрин и вечер + цинк(непечено тиквено семе със зелените ципи), Витамин Д(рибено масло) + калций(извара), Mултивитамини, Mагнезий, Cелен(чесън, бразилски ядки); Aспирин по 250мг сутрин и вечер – за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. При заболяване дозите се увеличават !!! Ваксини, непроверени поне 10 години в практиката и без гаранция от фирмите производители са капан ! БРАНЕТЕ СВОБОДАТА СИ НА СЕЛО с кози, кокошки, чист въздух и вода !!! Vitamin C Is Being Used As A COVID-19 Treatment In New York Hospitals and Zhongnan Hospital in Wuhan, China

2021.12.01 | 10:47

3
Най-големия ни враг е колониалната администрация. Бойко изтрепа козите и овцете през 2018та и частното свиневъдство през 2019та за да нямаме алтернатива на световните катаклизми.

2021.11.30 | 20:32

1
FDA ха хааа хаааа хаааа Тя е в ИГРАТА на Игрите Ще каже супер е

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини