„Астра Зенека“ може бързо да бъде модифицирана за противодействие на Омикрон

  • 27 ноември 2021 14:24

  • 4040
  • 1
„Астра Зенека“ може бързо да бъде модифицирана за противодействие на Омикрон
© gettyimages

Професор Андрю Полард, ръководител на екипа разработил ваксината на „Астра Зенека“ срещу COVID-19, заяви, че тя много бързо може да бъде модифицирана, за да противодейства на новия вариант Омикрон.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 551

Според професор Полард първо трябва да се проведат изследвания дали изобщо се налага ваксината да се модифицира за новия вариант на коронавируса. Ако се окаже, че е така, учените могат много бързо да я преработят, за да противодейства и на Омикрон варианта, подчерта той.

100% от жителите на ОАЕ, подлежащи на имунизация, са с поне една доза ваксина срещу COVID

Полард прогнозира още, че няма да станем свидетели на възраждане на пандемията сред ваксинираното население, както стана миналата година след появата на Делта варианта.

Новият вариант на коронавируса е установен при пътник от Южна Африка, пристигнал на летището във Франкфурт. Властите в Нидерландия съобщиха, за 61 пътници от два полета от Южна Африка с положителен резултат. Проверява се дали става дума за новия вариант. Външното министерство на Южна Африка заяви, че страната е „наказана", защото е идентифицирала варианта Омикрон. Решението на много държави да прекратят полетите от и до Южна Африка е равносилно на наказание, че Претория е използвала напреднали генетични тестове, за да изолира новия вариант, подчертават от ведомството.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 551
Мая Йорданова
4040 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Добри

2021.11.27 | 18:01

1
ДА ОЦЕЛЯВАТЕ: Витамин С на прах, разтворен във вода: по 500 мг сутрин и вечер + цинк(непечено тиквено семе със зелените ципи), Витамин Д(рибено масло) + калций(извара), Mултивитамини, Mагнезий, Cелен(чесън, бразилски ядки); Aспирин по 250мг сутрин и вечер – за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. При заболяване дозите се увеличават !!! Ваксини, непроверени поне 10 години в практиката и без гаранция от фирмите производители са капан ! БРАНЕТЕ СВОБОДАТА СИ НА СЕЛО с кози, кокошки, чист въздух и вода !!! Vitamin C Is Being Used As A COVID-19 Treatment In New York Hospitals and Zhongnan Hospital in Wuhan, China

Добави коментар

Водещи новини