ЕМА разреши ползването на хапчето срещу COVID на „Мерк“

  • 19 ноември 2021 17:49

  • 1092
  • 1
ЕМА разреши ползването на хапчето срещу COVID на „Мерк“
© gettyimages

Европейската лекарствена агенция разреши използването на хапчето срещу COVID-19 на „Мерк“ при спешни случаи, съобщи БТВ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28711

„Лекарството, което в момента не е разрешено в ЕС, може да ползва за лечение на възрастни с COVID-19, които не се нуждаят от допълнителен кислород и които са изложени на повишен риск от развитие на тежка форма на заболяването“, се казва в изявлението на ЕМА.

"Мерк" е по-напред от "Пфайзер" в преговорите с ЕК за новите хапчета срещу COVID-19

Лекарственият регулатор коментира също, че вече е започнало разглеждането на хапчето срещу COVID-19 на „Пфайзер“ за спешна употреба от държавите членки, тъй като Европа търси начин да се справи с внезапния скок на случаите на коронавирус.

Пълният преглед на официалното одобрение се очаква да започне следващата седмица.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28711

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1092 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Петко

2021.11.20 | 01:07

1
ДА ОЦЕЛЕЕТЕ: профилактично Витамин С на прах, разтворен във вода: по 500 мг сутрин и вечер + цинк(непечено тиквено семе със зелените ципи), Витамин Д(рибено масло) + калций(извара), Mултивитамини, Mагнезий, Cелен(чесън, бразилски ядки); Aспирин по 250мг сутрин и вечер – за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. При заболяване дозите се увеличават !!! Ваксини, непроверени поне 10 години в практиката и без гаранция от фирмите производители са капан ! БРАНЕТЕ СВОБОДАТА СИ НА СЕЛО с кози, кокошки, чист въздух и вода !!! Vitamin C Is Being Used As A COVID-19 Treatment In New York Hospitals and Zhongnan Hospital in Wuhan, China

Добави коментар

Водещи новини