Лекар разкри кои медикаменти са "голмайсторите" срещу COVID-19

  • 09 ноември 2021 12:30

  • 10604
  • 2
Лекар разкри кои медикаменти са "голмайсторите" срещу COVID-19
© Pixabay

Бромхексин и колхицин са "голмайсторите" срещу COVID-19, каза акад. Ваньо Митев, председател на Общото събрание на Медицинския университет /МУ/ - София и ръководител на секция "Биохимия" в Катедрата по химия и биохимия на Медицинския факултет на МУ-София. Акад. Митев участва в конференция "Иновации и добри практики в здравния сектор", предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

По думите му с инхалации с бромхексин, направени в първите три дни от появата на симптомите, в домашни условия, пациентът няма да стигне до приемане в болница. Приемът на колхицин дава добри ефекти, блокира развитието на цитокиновата буря в организма, като поддържащата доза трябва да е 2 мг, а насищащата доза - от 3.5 мг, посочи той.

"Недостатъкът" на това лечение е, че е много евтино, каза още акад. Митев и посочи цените на други медикаменти, използвани в терапията срещу коронавирусната инфекция, достигащи до над 3 хиляди евро.

Ако се спазва определен протокол за лечение на COVID-19, в който са включени и фамотидин, цинк и др., и лечението започне максимално рано, болният няма да стигне до болница, добави той.

"Мерк" е по-напред от "Пфайзер" в преговорите с ЕК за новите хапчета срещу COVID-19

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
10604 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВИНКЕЛ

2021.11.09 | 15:20

2
Щом като НЕ е "професор", НЕ ВЯРВАМЕ!!!
Умник Гюро

2021.11.09 | 14:58

1
Ваксините убиват. За повече подробности питайте здравния измамник Ангел К.нчев, който бере душа във ВМА след 3-ти Буустер.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини