Фармацевтичният съюз заведе колективен иск за дискриминационно отношение към магистър-фармацевтите в пандемията

  • 25 октомври 2021 11:01

  • 975
  • 1
Фармацевтичният съюз заведе колективен иск за дискриминационно отношение към магистър-фармацевтите в пандемията
© Pixabay

Българският фармацевтичен съюз /БФС/ заведе колективен иск срещу Народното събрание и Министерския съвет за дискриминационно отношение към магистър-фармацевтите в пандемията от COVID-19, съобщиха от съсловната организация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

"От началото на здравната криза, породена от разпространението на острото вирусно заболяване коронавирус COVID-19, държавата предостави допълнително възнаграждение, предпазни средства и стимули за работа на други категории медицински специалисти - лекари, дентални лекари, специалисти по здравни грижи. По необясними причини, въпреки многократните напомняния и становища на БФС, компетентните държавни органи в лицето на Национална здравноосигурителна каса /НЗОК/, Министерски съвет и Народно събрание не са предприели никакви действия за отстраняване на дискриминационното третиране на магистър-фармацевтите", се казва в съобщението.

От съсловната организация информират, че в момента продължават преговорите с НЗОК. Настоящият договор с касата е с давност до края на месеца, а нов все още не е подписан, което поставя в риск реимбурсирането на продуктите за домашно лечение, посочват от БФС.

Поредно отлагане на преминаването към изцяло електронни рецепти

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
975 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Maчкай, Берба!

2021.10.25 | 13:32

1
Перуката - в гъза. БФС и те.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини