Засилен интерес към ваксинацията и в Пловдив, разкриха втори пункт към РЗИ

  • 20 октомври 2021 14:43

  • 1902
  • 1
Засилен интерес към ваксинацията и в Пловдив, разкриха втори пункт към РЗИ
© gettyimages

Засилен интерес се наблюдава в Пловдив днес към ваксинацията. Около 30 души се събраха пред сградата на РЗИ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31485

"Не разбирам защо е тази съпротива. Ако младите искат да ходят на дискотека, ще се ваксинират", коментира зъболекар, който чакаше на опашката за трета доза, предаде ФОкус.

Опашки пред ваксинационния център на "Пирогов"

"След въвеждането на този сертификат без ваксина няма как да продължим да живеем. Това е правилно, навсякъде в Европа е така, защо да не го направим и ние? Аз съм финансов консултант, срещам се с много хора и съм длъжен да пазя тяхното здраве. Около мен обаче повечето млади хора са неваксинирани поради незнание", заяви пловдивчанин.

"50-60 души на ден досега се ваксинираха! Днес има засилен интерес и това налага да отворим още един пункт. Имаме специалисти, които да започнат да имунизират и да обслужат хората. Освен в РЗИ в Пловдив и областта има около 15 пункта за ваксинация, но няма проблем да ги увеличим, ако се наложи! Има ваксини, има и работещи пунктове в събота и неделя. Картината в областта е тревожна. Вчера в Пловдивско имаме най-много заразени след 18 ноември миналата година", заяви зам.-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров.

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1902 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Дъртия

2021.10.20 | 15:17

1
Е чак пак засилен - направо бягат и п-ъ-ррдят!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини