Дончо Барбалов: Ваксинационното покритие в София е около 30%

  • 11 октомври 2021 20:58

  • 782
  • 2
Дончо Барбалов: Ваксинационното покритие в София е около 30%
© gettyimages

„Децентрализация на решенията в образованието е една от мерките, които Софийският щаб реши да следва при взимане на решения за въвеждане на COVID мерки", заяви заместник-столичният кмет по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27588

От днес в тъмночервено вече е и София-област и се въвеждат някои временни мерки. Едната е обучение на ротационен принцип за учениците над 5. клас. В София-град засега затягане на мерките срещу разпространението на болестта няма да има.

Още 6 жертви на COVID-19 във Велико Търново

„Ваксинацията в София е около 30% - висока за страната - и преподавателите са с висок процент на имунизация. Необходимост има да се обърне внимание на хората над 65 години, при които едва 18% са ваксинирани, трябва да насочим усилията си натам“, добави Барбалов, цитиран от БТВ.

Според директора на 119-то училище "Академик Михаил Арнаудов“ в София Диян Стаматов изцяло онлайн обучение ще е пагубно за децата.

"Гъвкавостта е много важна в ситуацията, в която се намираме. Там, където имаме болни и отсъстващи деца, да има онлайн обучение, където няма - няма нужда. В нашето училище са ваксинирани 50% от учителите, другите са млади колеги“, обясни Стаматов, като допълни, че младите в неговото училище са споделили, че по препоръка на лекари не се имунизират. Той призова медиците да са по-внимателни в посланията си.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27588

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
782 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар
ааааааа

2021.10.12 | 07:53

2
Е.и?Неваксаните ще умират,това е техен проблем.Все няога и от нещо се мре.Заплатата ми е години една и съща.Масово хората работят за мизерни пари и в събота.Това не е ли проблем?

2021.10.11 | 21:29

1
Скоро им изтича годината на 20 % ваксинирани!!! Какво правиме тогава??? Ставаме 100 % антиваксъри хахахха

Добави коментар

Водещи новини