Американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията одобриха бустерни дози за милиони по-възрастни граждани

  • 24 септември 2021 12:25

  • 244
  • 0
Американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията одобриха бустерни дози за милиони по-възрастни граждани
© Getty Images

Американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията вчера одобриха поставянето на бустерни дози ваксини на милиони по-възрастни или уязвими граждани, давайки началото на значим нов етап в имунизационната кампания срещу КОВИД-19 в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Късно снощи директорката на ЦКПЗ д-р Рошел Уаленски подписа поредица от препоръки на екип от съветници. Допълнителната трета доза ще бъде поставяна най-рано 6 месеца след втората им инжекция с препарата на "Пфайзер/Бионтех".
Съветниците бяха на мнение, че бустерните дози трябва да се предлагат на хора над 65-годишна възраст и на по-възрастни, в домове за стари хора, както и на хора между 50 и 64 години, страдащи от рискови хронични заболявания.

Изпълнителният директор на "Модерна" прогнозира край на пандемията догодина

Уаленски обаче реши да възстанови препоръка, отхвърлена от консултативния екип. Вчера съветниците се обявиха срещу бустерна доза за хора на възраст 18-64 години, медицински работници или работещи на други места, където са изложени на повишен риск.

Уаленски върна тази препоръка като посочи, че такъв ход е в съответствие с взетото по-рано тази седмица решение на Агенцията за контрол на храните и лекарствата за бустерните дози. Категорията, която Уаленски включи в препоръките, се отнася за хора, живеещи в институции с повишен риск от зараза, като затвори или приюти за бездомници, както и за медицински работници, предаде БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
244 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини