Събор на БЛС призова в декларация обществото да се ваксинира

  • 18 септември 2021 21:39

  • 823
  • 7
Събор на БЛС призова в декларация обществото да се ваксинира
© Булфото (архив)

Седемдесет и вторият отчетно-изборен събор на Българския лекарски съюз прие декларация, в която призовава обществото да се ваксинира, а контролните държавни органи да влязат по категоричен начин в ролята си и да предприемат необходимите мерки по предотвратяването на незаконните практики свързани с издаването и ползването на фалшиви сертификати за ваксинация. Това съобщиха от пресцентъра на съсловната организация след края на форума, който започна тази сутрин в НДК.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27528

България навлиза в пика на четвъртата вълна на COVID епидемията и единственият известен засега начин да се защитим е ваксината, призоваваме тези, които още не са го направили, да не се колебаят, се посочва в декларацията. Ние, лекарите, вече дадохме пример и над 70 процента от нас се ваксинираха, заедно с преболедувалите колеги защитените медици сме около 90 на сто, се отбелязва в документа.

72-рият редовен отчетно-изборен събор на БЛС настоява контролните държавни органи да влязат по категоричен начин в ролята си и да предприемат необходимите мерки по предотвратяването на незаконните практики свързани с издаването и ползването на фалшиви сертификати за ваксинация.

Използването на фалшиви документи за ваксинация поставя в риск здравето на цялото общество и слага петно върху страната ни, отбелязват от съсловната организация.

По-рано днес 72-рият отчетно-изборен събор преизбра д-р Иван Маджаров за председател на БЛС. Той застава начело на съсловната организация с подкрепата на 324 гласа. Кандидатурата му е била издигната от Столична лекарска колегия, РЛК Пловдив и РЛК Ст. Загора, като други предложения за председател на УС на БЛС не е имало.

Д-р Иван Маджаров е преизбран за председател на Българския лекарски съюз

Пет са били кандидатите за заместник-председатели на УС на БЛС - д-р Николай Брънзалов, доц. Христо Шивачев, проф. Николай Габровски, д-р Стоян Борисов и доц. Кирил Карамфилов. Избрани са д-р Николай Брънзалов и доц. Христо Шивачев. Новият главен секретар на УС на БЛС е д-р Валентин Пеев.

За членове на УС на БЛС са избрани д-р Ваня Добрева, д-р Николай Колев, д-р Гергана Николова, д-р Валери Веселинов, д-р Росен Айков, доц. Стоян Сопотенски, д-р Йордан Гечев, д-р Иво Парунов, д-р Жанина Калинкова, проф. Милена Станева, проф. Огнян Хаджийски.

Делегатите са избрали за председател на Контролната комисия д-р Методи Кунчев, а на Централната комисия по професионална етика - проф. Мая Аргирова.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27528

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
823 7

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 7

Добави коментар

2021.09.19 | 10:01

7
ОЧЗ
Тук мога само да се присъединя към

2021.09.19 | 05:48

5
един призив на откачените антиваксъри - убийците в бели престилки, дайте пример, ваксинирайте се 100%

2021.09.19 | 05:50

6
И озаптете мангъроида и подобните му.
Дфгггхй

2021.09.19 | 03:53

4
БЛС е мафия няма да задължавате народа да прави нещо което е само за пари Ваксината трябва да е доброволна
Ботев

2021.09.19 | 01:14

3
С този призив БЛС губят всчкаква легитимност пред мен. ЗАЩО ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ??? Защо толкова дързите на тоталитаризма, та нали и Вие ще живеете в това и вашите деца и близки и приятели. За едната заплата ли го правите.
вашиту ими

2021.09.19 | 00:25

2
Аз пък призовавам събора на БЛС да дойдат и да ми го полигавят

2021.09.18 | 23:39

1
Една част от порочния кръг.....

Добави коментар

Водещи новини