Общо през уикенда са ваксинирани 1051 души във ваксинационните пунктове на Столичната община

  • 12 септември 2021 20:10

  • 860
  • 0
Общо през уикенда са ваксинирани 1051 души във ваксинационните пунктове на Столичната община
© Pixabay

В събота и неделя, 11 и 12 септември, в осемте ваксинационни пункта на Столичната община против коронавирус са имунизирани 1051 души, съобщиха от Столичната община. Столичани избираха от всички разрешени от ЕС ваксини, информират от общината.
 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Пунктове имаше през уикенда в пет от търговските центрове - "Парадайс мол", "Ринг мол", "Сердика мол", "България мол", "The Mall", в културния дом в парка до езерото в ж.к. "Дружба". Ваксинации се извършваха и в 12-то ДКЦ, където бяха имунизирани 98 души. Днес беше отворен и ваксинационен пункт в читалище "Асен Златаров" в кв. "Христо Ботев".

В делничните дни гражданите имат възможност да се ваксинират в общинските ДКЦ-та и в изнесения кабинет на метростанция НДК. На 13 и 14 септември ще работи и изнесен пункт от 11.00 ч. до 18.00 ч. в кампуса на Нов български университет.

653 имунизации срещу COVID-19 са извършени във Варненска област през изминалата седмица

Медицинските екипи, които ще консултират гражданите и ще поставят ваксини, са от общински болници и ДКЦ-та. Ваксините се осигуряват от Столичната РЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" и дирекция "Здравеопазване" на Столичната община.

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Поставянето на ваксини в мобилните пунктове започна с цел увеличаване на ваксинираните на територията на Столична община по идея на кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на Столичната РЗИ, информират от Столичната община.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
860 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини