Над десет милиона души са получили две дози ваксина в Саудитска Арабия

  • 10 август 2021 12:28

  • 323
  • 0
Над десет милиона души са получили две дози ваксина в Саудитска Арабия
© getty images

Над десет милиона души или приблизително тридесет процента от населението на Саудитска Арабия са получили две дози ваксина срещу COVID-19, а петдесет и осем процента са получили една, пише в. "Аш Шарк ал Аусат". Кралството достига тези нива на имунизация на фона на решението на властите при пътуване в чужбина да се изисква пълна ваксинация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

В началото на седмицата министерството на вътрешните работи обяви, че само граждани, които са имунизирани с две дози имат право да напускат границите на Саудитска Арабия.

Изключение са децата под 12 години, за които се изисква застраховка с покритие за свързаните с новия коронавирус рискове извън страната. Мярката не се отнася и за хората, които са се възстановили след заболяване по-малко от шест месеца преди пътуването, както и за тези, които са били заразени и са получили една доза ваксина.

Саудитските власти започват да изплащат по 133 000 долара на семействата на починали от COVID медици

Кралството продължава да прилага забрана за пътуване до 17 дестинации, включително Обединените арабски емирства (ОАЕ), Либия, Сирия, Ливан, Йемен, Иран, Турция, Армения, Етиопия, Сомалия, Демократична република Конго (ДРК), Афганистан, Венецуела, Беларус, Индия, Виетнам и Индонезия.

Междувременно саудитското здравно министерство започна информационна кампания срещу слуховете по отношение на ваксините срещу COVID-19. Наред с това от Департамента по обществена сигурност заявиха, че разпространението на слухове за коронавируса ще се наказва с глоби между 100 000 саудитски риала (28 000 долара) и един милион риала (265 000 долара) или с лишаване от свобода от една до пет години, или и с двете.

В понеделник в арабската страна са регистрирани 796 нови случая на COVID-19 , 577 души са оздравели, а 11 души са починали.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
323 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини