Изцяло ваксинираните са тройно по-малко застрашени от заразяване с COVID

  • 04 август 2021 11:20

  • 490
  • 0
Изцяло ваксинираните са тройно по-малко застрашени от заразяване с COVID
© Getty Images/Guliver (архив)

При изцяло ваксинираните срещу коронавируса хора има тройно по-малък риск да дадат положителна проба за КОВИД-19 в сравнение с неваксинираните. Това сочат последните резултати от обширно проучване в Англия, публикувани днес, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26502

Данните от изследването на лондонския Империъл колидж и на маркетинговата компания "Ипсос Ем Оу Ар Ай", осъществено от 24 юни до 12 юли сред повече от 98 000 доброволци, показват също, че преминалите пълен ваксинационен цикъл е по-малко вероятно да разпространяват вируса.

Инфекционист: 90% от пациентите, които са ваксинирани не попадат в болница

Това потвърждава първоначалните ни данни, според които две дози ваксина дават добра защита срещу инфекцията, изтъкна д-р Пол Елиът, ръководител на проучването. При все това "остава известен риск от заразяване, защото никоя ваксина не е стопроцентово ефективна", продължи той и призова за "предпазливост".

Освен това според доклада броят на заразените е скочил четворно в сравнение с последния доклад от края на май. Сега в региона има 1 инфектиран на 160 души, но това нарастване изглежда се забавя.

Данните не отчитат вдигането на основните рестрикции в Англия от 19 юли въпреки експлозивния ръст в броя на заразените заради разпространението на варианта Делта, цитира БТА.

В цялото кралство, където е ваксинирани напълно 73 на сто от пълнолетното население, епидемията е взела близо 130 000 жертви, напомня АФП. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26502

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
490 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини