Профилактиката с ивермектин на проф. Марик срещу COVID-19

  • 04 август 2021 09:17

  • 1451
  • 0
Профилактиката с ивермектин на проф. Марик срещу COVID-19
© Pexels

Вълната от коронавирус отново се надига в България. Всякакви средства биват използвани, за да се предпази от зараза – от народни рецепти до медикаменти. Профилактиката също има своята водеща роля в битката с ковид. И тук ивермектинът се появява на хоризонта. Разбира се, че трябва да се спазва точно определена схема.

Проф. д-р Пол Марик направи подробно разяснение как да се приема медикаментът. Той завежда Отделението по Белодробни болести и Интензивно лечение в Медицинския Университет на Източна Вирджиния (САЩ), пише kmeta.bg.

До дни България влиза в оранжевата зона

При профилактика на лица, изложени на висок риск от зараза с ковид се препоръчва на 0.2 мг/кг на доза* – една доза (0.2 мг/кг) на първия ден, втора доза след 48 часа, след което се приема една доза на всеки 2 седмици.

Профилактика след контакт с болен от коронавирус освен използването на инвермектин се добавят и витамини.

Трябва да се приеме една доза първия ден, втора доза след 48 часа. Освен това е добре да приемем Витамин D3 1000-3000 МЕ/ден, Витамин C 1000 мг два пъти дневно, Кверцетин 250 мг/ден, Цинк 50 мг/ден и Мелатонин 6 мг преди лягане.

Ангел Петричев: Ивермектин помогна на цялото ми семейство

*Пример за човек, тежащ 60 кг (телесно тегло): 60 кг ? 0,2 мг = 12 мг – моля вижте таблицата за превръщане, за да изчислите подходящата доза ивермектин.

Все пак никога не трябва да се пренебрегват професионалните медицински съвети. Информацията не е предназначена да замества диагностика или лечение по отношение, на който и да е пациент.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1451 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини