Бионтех работи по иРНК ваксина срещу малария

  • 27 юли 2021 06:34

  • 568
  • 0
Бионтех работи по иРНК ваксина срещу малария
© Pixabay

Фармацевтичната компания Бионтех, която заедно с Пфайзер разработи ваксина срещу коронавируса, каза, че иска да използва същата иРНК технология и в борбата срещу маларията, предаде Асошиейтед прес.

Базираната в Германия компания иска да започне клинични изпитания за безопасна и високо ефективна ваксина срещу малария до края на годината. Бионтех освен това каза, че иска да установи предприятие за производството на иРНК ваксина в Африка, която е сред регионите, които все още не получават достатъчно дози от ваксините срещу коронавируса. Сега Бионтех работи с партньори, за да проучи как може да изгради подобни производствени способности. Когато такова предприятие бъде построено, то ще може да произвежда различни иРНК ваксини.

САЩ купуват още 200 милиона ваксини срещу COVID-19 от "Пфайзер"

Бионтех и Пфайзер обявиха, че ще доставят 1 милиард дози от ваксината си срещу коронавируса на страни със среден и нисък доход тази година и още 1 милиард догодина. Миналата седмица двете компании обявиха, че южноафриканската фирма Биовак инститют ще стане първата на африканския континент, която ще започне да произвежда тяхната антикоронавирусна ваксина.

Бионтех преди това каза, че работи и по кандидат за ваксина срещу туберкулозата, като клиничните изпитания са планирани за догодина. Компанията работи и по няколко препарата за лечение на рак, съобщи БТА.
 

Теодора Александрова
568 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини