Мицотакис: Ще разрешим COVID ваксиниране на децата над 12 години с "Пфайзер"

  • 19 юли 2021 16:24

  • 562
  • 3
Мицотакис: Ще разрешим COVID ваксиниране на децата над 12 години с "Пфайзер"
© Getty Images

Гръцкото правителство разширява кампанията си за COVID ваксиниране с включване на деца над 12-годишна възраст. По данни на министерството на здравеопазването 46% от гърците са ваксинирани, съобщи БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25395

След няколко дни правителството ще разреши ваксиниране на деца над 12-годишна възраст, заяви премиерът Мицотакис. Ваксинирането ще се осъществи след писмено съгласие от родителите, уточняват от здравното министерство на Гърция.

Британското правителство реши да не ваксинира масово децата и юношите, а само уязвимите

По препоръка на комисията за контрол на коронавируса  малолетните ще се инжектират само с ваксина на компанията "Пфайзер". Министърът на образованието Карамеос направи специално изявление, в което отново препоръча до края на месец август да се ваксинират учители, университетски преподаватели и студенти.

Депутати от управляващата консервативна партия съобщиха пред медиите, че правителството обсъжда законодателната рамка за задължително ваксиниране на всички държавни служители, а тези, които не желаят, принудително ще излизат в неплатен отпуск до края на епидемията. Синдикатите съобщават, че в частния сектор вече много работодатели поставят условие за постъпване на работа срещу сертификат.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
562 3

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 3

Добави коментар

2021.07.19 | 21:20

3
В Кипър вече има обесен един ваксър.

2021.07.19 | 20:51

2
Обърнете внимание какви фльонги в правото и морала правят, за да принудят хората да минат под иглата. Гответе се за правна и друга съпротива.

2021.07.19 | 20:49

1
Епидемия няма, има пандемия, за епидемия има много ясно написани нива на заболеваемост, които не са достигнати.

Добави коментар

Водещи новини