Гърция дава по 150 евро на младите да се ваксинират

  • 11 юли 2021 18:12

  • 893
  • 1
Гърция дава по 150 евро на младите да се ваксинират
© Getty Images

От 15 юли всички ваксинирани лица на възраст под 26 години ще получат 150 евро. Бонусът се изплаща като дигитален кредит след първата доза ваксинация и може да се използва за кораби, влакове и самолетни билети, ваканционни квартири или посещения на концерти и музеи. Премиерът Кириакос Мицотакис нарече това „Пропуск за свободата“, информира скопският телевизионен “Канал 5“, цитиран от "Фокус".

Общо към 5 юли 2021 г. почти четири милиона гръцки граждани са напълно ваксинирани, което е малко над една трета от населението. Това е далеч под очакванията преди началото на ваксинацията: първоначално правителството искаше да ваксинира поне 50 процента преди началото на туристическия сезон в средата на май. Но в началото нямаше достатъчно ваксини - а сега липсва желание за ваксинация.
Ще се повиши ли желанието на българите да се ваксинират?

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33007

В допълнение към паричния подарък за младите хора, правителството обяви предимства за всички, които са напълно ваксинирани - и допълнителни ограничения за тези, които не са ваксинирани. От 15 юли ресторантьорите ще трябва сами да решат дали да позволят на ваксинираните да влизат в кафенета, барове и ресторанти и след това да запълнят до 85 на сто от капацитета си - или да предлагат „смесени зони“ и 50 на сто от пълния си капацитет.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
893 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.11 | 18:56

1
Как го измислили фашистите, ако заведенията работят само с ваксинирани, отварят на 85%, ако е за всички само на 50%.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини