ЕС и САЩ целят 2/3 от световното население да бъде ваксинирано до края на 2022 година

  • 15 юни 2021 16:37

  • 364
  • 0
ЕС и САЩ целят 2/3 от световното население да бъде ваксинирано до края на 2022 година
© Getty images

ЕС и САЩ споделят целта до края на следващата година 2/3 от световното население да бъде ваксинирано срещу COVID, съобщи председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в на пресконференция след съвместна среща с президента на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, в която участва и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25120

Мишел добави, че ЕС и САЩ създават съвместна работна група за разгръщане на производството и доставката на ваксините.

Генералният директор на СЗО заяви, че нуждите от ваксини надвишават обещанията на Г-7

Фон дер Лайен отбеляза, че работни групи ще заседават и по въпросите за квотите за производство на алуминий и стомана, както и за развитие на търговията и технологиите.

По нейните думи отношенията ЕС-Русия постоянно се влошават. Бихме искали отношенията с Москва да бъдат по-предвидими.

ЕС е против нарушенията на международното право и човешките права, бихме искали да ограничим опитите на Русия да омаловажи ЕС и да работим заедно по въпроси като общественото здраве, добави тя.

Фон дер Лайен заяви, че ЕС ясно е изразил това становище пред Байдън, който отпътува този следобед от Брюксел за Женева за среща с руския президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
364 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини