Отварят зелени коридори за ваксини и в столични молове

  • 15 юни 2021 13:35

  • 257
  • 0
Отварят зелени коридори за ваксини и в столични молове
© Getty Images

Столичната  община разкрива още два мобилни пункта за поставяне на ваксини. Те ще бъдат в големите търговски центрове – мол „Парадайс“ и мол „Сердика“. Решението е взето на среща между кмета на София  Йорданка Фандъкова и управителите на двата търговски обекта.

Инициативата е на самите търговски центрове, които предоставят помещения, а Столичното РЗИ и Столичната община ще осигурят лекарски екипи и ваксини.  По този начин „зелените коридори“, които общината отваря с цел да се ускори процесът на ваксинация в столицата, стават общо 7. 

Близо 500 души се ваксинираха днес в мобилните пунктове в столичните паркове

Мобилните пунктове ще работят в съботните и неделните дни от месец юни. До момента през „зелените коридори“ в парковете са минали около 3200 души.

Кметът на София Фандъкова присъства днес на предоставянето на автобус, оборудван като лекарски кабинет на Столичната здравна инспекция.  Бусът е дарение от фондация „Благотворителност и милосърдие“. При откриване на новия пункт за ваксинация шефът на Столичната РЗИ Данчо Пенчев обяви, че утре и в петък мобилният пункт ще бъде разположен  на площад „Княз Александър I“, а в почивните дни ще се намира на Летище София – Терминал 1.

Работното му време ще бъде от 9:00 до 18:00 часа всеки ден, включително събота и неделя.

Novini.bg
257 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини