Танзанийски експерти казаха, че ваксините срещу COVID са безопасни

  • 18 май 2021 07:02

  • 500
  • 3
Танзанийски експерти казаха, че ваксините срещу COVID са безопасни
© Getty Images/Guliver (архив)

Експерти, назначени от новия президент на Танзания Самия Сулуху Хасан, обявиха ваксините срещу КОВИД-19 за ефективни и препоръчаха страната им да се присъедини към международната програма за споделяне на ваксини КОВАКС, пореден признак, че официалният скептицизъм в Танзания по въпроса за пандемията отслабва, предаде Ройтерс и БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32661

Препоръките на комисията по въпросите на коронавируса, съставена през април от Хасан, бяха дадени от председателя на комисията на пресконференция в Държавния дом в Дар ес Салам.

Нов вариант на COVID-19 бе открит при пътник от Танзания

В другите си препоръки експертите предложиха правителството да публикува точна статистика за болестта и призова преди да бъдат използвани, всякакви алтернативни лекарствени средства първо да минават проверка дали отговарят на медицинските стандарти.

Засега не ясно какво смята да прави президентът с препоръките. По-късно днес Хасан направи изказване на друга обществена проява, но в него тя не спомена нищо за КОВИД-19.

Препоръките са пореден признак за все по-действен подход от страна правителството за справяне с разпространението на заболяването след смъртта през март на президента Джон Магуфули, който омаловажаваше рисковете от болестта.

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
500 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Monicamvmqa

2021.05.18 | 09:31

3
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
XXX

2021.05.18 | 08:05

2
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ ЛЪЖИТЕ КОРУПЦИЯТА РЕКЕТА И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ И О.П САМО ТЕ ПРЕДЛАГАТ ИСТИНСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ АКО ИСКАТЕ БОРБА СЪС МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ И ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЕДИН ШОУ МЕН ЩЕ РЕШИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ

2021.05.18 | 07:51

1
Еее намерили са цаката на мислещите и там. Е тва мнение чаках че да се чипирам

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини