Механизмът КОВАКС ще получи 350 милиона дози от ваксината на Новавакс

07 май 2021 06:26

Механизмът КОВАКС ще получи 350 милиона дози от ваксината на Новавакс
© getty images
651 2

Глобалният алианс за ваксини и имунизация (ГАВИ) финализира договор за първоначални 350 милиона дози от ваксината срещу коронавируса на компанията Новавакс. Препаратът по договора ще бъде предназначен за механизма КОВАКС за доставка на ваксини на по-бедните страни в света, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24414

Преди произведените дози да бъдат доставени в периода между юли и септември обаче ваксината на Новавакс трябва да бъде одобрена от Световната здравна организация.

Досега СЗО е одобрила препаратите на Пфайзер/Бионтех, АстраЗенека, Модерна и Джонсън енд Джонсън.

COVID-19 взе 27 жертви за последните 24 часа у нас

Ваксината на базираната в американския щат Мериленд компания Новавакс беше финансирана с публични инвестиции, в това число и от структурата Коалиция за иновации в епидемичната превенция.
 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24414

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
651 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар

2021.05.07 | 08:11

2
от 2 години ....точно като започнаха да прибират на топло айдуците и да ги подкарват към съда на България(Цв.Василев, Арабаджиеви, Стайкови, Черепа, Баневи и др) не може да ги наречем олигарси, защото са си едни обикновенни айдуци, се започна едно активно мероприятие срещу Борисов наречено ЛЪЖА ....т.е олигарсите имат медии(бТВ, бсп ТВ, 7/8 ТВ) онлаин медии, радио и впрегнаха усилия за компромати(снимки с шкафчета, кюлчета, пищови и др) създаде се протестно движение, БСП/ДПС и техните мутри Има Такъв Народ, Демократична Бълария, Изправи се, то не бяха къщи, сметки и нищо не се доказа,защото беше ЛЪЖА, но хората се хванаха и започна масовото плюене(то си стана мода даже) по Борисов и правителството! Едничката цел на гореспоменатите айдуци е КРАЖБАТА ...ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЗА ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ОТНОВО ДА ГРАБЯТ!!!! това ли искаме уважаеми граждани ????
Да го духат бедните

2021.05.07 | 06:56

1
Поздрави, Биоинтех, Файзер, Шмайзер и Пауна Майделка.

Добави коментар

Водещи новини