Проф. Иво Петров: Имунитетът след ваксинация е по-добър вариант

  • 01 май 2021 08:45

  • 10723
  • 6
Проф. Иво Петров: Имунитетът след ваксинация е по-добър вариант
© Нова телевизия

Третата вълна на COVID-19 бе най-сериозната от всички. Имахме значително по-тежки случаи с неблагоприятно развитие. Статистиката показва, че започваме да се справяме и тенденцията е относително трайна. Това заяви в предаването "Събуди се" по Нова телевизия инвазивният кардиолог проф. Иво Петров.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Той добави, че здравните власти имат готовност мерките да се затегнат при нужда.

"Хората трябва да продължат да спазват мерките. Груповият имунитет е работа на епидемиолозите. Ваксинираните все още са малко, но се надявам масовата ваксинация да започне да дава резултати", добавя специалистът.

652 са новозаразените с COVID-19 

Според него естественият имунитет не е добро решение: "Той води до съществени загуби. Придобитият чрез ваксинация имунитет остава най-доброто решение. Все повече хора спазват общите мерки и това е добре".

Професорът даде ваксинационния процес в Израел като добър пример.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
10723 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
гост

2021.05.01 | 18:54

6
Нищо не е по-велико от природата ...Как ли пък не ще повярвам на тази глупост
г-жа Симова

2021.05.01 | 12:24

5
да така е той имаше корегират вроден сърдечен порок на тази база се получи
Атанаска иванова

2021.05.01 | 12:23

4
кажете от какво почина д-р Данов кардиохирург - каза ,че взима хидроксихлороквин месец и 15 дни почивка ,накара подчинените пу професори Яна Симова и др да рекламират това и накрая умря поради Внезапна сърд смърт от ритъмно нарушение поради ефекта на хидроксихлороквина не както трябва взиман
д-р касабов

2021.05.01 | 12:19

3
стига вече само този кардиолог да се изказва да си гледа инвазивната кардиология или зда участва в специализирани конгреси и конферен;ции , откакто е израстнал от санитар в Св Екатерина до лекар инвазивист - това негово компулсивно обцесивно настроение да е вечно в медиите - /явно срещу заплащане / е трагично

2021.05.01 | 10:25

2
от 2 години ....точно като започнаха да прибират на топло айдуците и да ги подкарват към съда на България(Цв.Василев, Арабаджиеви, Стайкови, Черепа, Баневи и др) не може да ги наречем олигарси, защото са си едни обикновенни айдуци, се започна едно активно мероприятие срещу Борисов наречено ЛЪЖА ....т.е олигарсите имат медии(бТВ, бсп ТВ, 7/8 ТВ) онлаин медии, радио и впрегнаха усилия за компромати(снимки с шкафчета, кюлчета, пищови и др) създаде се протестно движение, БСП/ДПС и техните мутри Има Такъв Народ, Демократична Бълария, Изправи се, то не бяха къщи, сметки и нищо не се доказа,защото беше ЛЪЖА, но хората се хванаха и започна масовото плюене(то си стана мода даже) по Борисов и правителството! Едничката цел на гореспоменатите айдуци е КРАЖБАТА ...ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЗА ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ОТНОВО ДА ГРАБЯТ!!!! това ли искаме уважаеми граждани ????

2021.05.01 | 09:07

1
Нов световен ред

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини