Проф. Момеков: Важно е да се хванем за ръце и да вървим през COVID кризата заедно

  • 23 април 2021 21:45

  • 14955
  • 5
Проф. Момеков: Важно е да се хванем за ръце и да вървим през COVID кризата заедно
© Кадър: БНТ

Предстои да се направи проучване дали ваксината „Янсен“ може да се постави и с две дози. При една доза тя дава доста добра защита. Еднократното убождане е голямо удобство - липсват логичтични проблеми и хаос. Това заяви председателят на Българското научно дружество по фармация проф. Георги Момеков в предаването „Панорама“ по БНТ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

"Векторните ваксини не са съвсем еднакви. Те носят гена на вируса, кодиран в спайк протеин, но при едната ваксина е пипнат. Ако сравним риска да не се ваксинираме и да се разболеем с коронавирус, то ползата е огромна. Питайте лекарите от интензивните отделения колко хепарин отива за пациентите, вместо ако бяха ваксинирани", подчерта фармацевтът.

ЕМА отново потвърди, че ползите от COVID ваксината на "АстраЗенека" надвишават рисковете

"Майка ми имаше втора доза на АстраЗенека и аз я посъветвах да си я постави. Сега живея много по-спокойно, защото знам, че тя ще бъде предпазена. Цената на ваксината на АстраЗенека е много ниска, което също е предимство", изтъкна проф. Момеков.

Той отчете, че са се изговорили много глупости. "Важно е да се хванем за ръце и да вървим през тази криза заедно. Това е единственият начин да се справим с нея".

"Лекарствата не са нещо, което може да се създаде с магическа пръчка. Вирусите са доста особени същества. Те са родени, за да ни заразяват и чат-пат да ни убиват. Там, където смъртността е най-ниска ще видите и най-консервативните протоколи", подчерта той.

"Пандемията ни даде възможност да се погрижим за близките си. Вие погрижихте ли се добре за тях?", попита проф. Георги Момеков.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
14955 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.04.24 | 07:44

5
Bъзcтaнoвете демoкpaциятa и чoвешките пpaвa. Нaд нaциoнaлен pежим ни пopoбвa yж зa нaше дoбpo. Oтнемaт ни пpaвa, yбивaт ни, paзpyшaвaт финaнcoвaтa cиcтемa без oбщеcтвен и пpaвен кoнтpoл. Ще cе xвaнем зa pъце cpещy вcичкo тoвa.

2021.04.24 | 07:31

4
от 2 години ....точно като започнаха да прибират на топло айдуците и да ги подкарват към съда на България(Цв.Василев, Арабаджиеви, Стайкови, Черепа, Баневи и др) не може да ги наречем олигарси, защото са си едни обикновенни айдуци, се започна едно активно мероприятие срещу Борисов наречено ЛЪЖА ....т.е олигарсите имат медии(бТВ, бсп ТВ, 7/8 ТВ) онлаин медии, радио и впрегнаха усилия за компромати(снимки с шкафчета, кюлчета, пищови и др) създаде се протестно движение, БСП/ДПС и техните мутри Има Такъв Народ, Демократична Бълария, Изправи се, то не бяха къщи, сметки и нищо не се доказа,защото беше ЛЪЖА, но хората се хванаха и започна масовото плюене(то си стана мода даже) по Борисов и правителството! Едничката цел на гореспоменатите айдуци е КРАЖБАТА ...ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЗА ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ОТНОВО ДА ГРАБЯТ!!!! това ли искаме уважаеми граждани ????

2021.04.24 | 05:25

1
Не може за ръце, от C30 не дават, не е хигиенично с помияри.
Кожената спринцовка

2021.04.24 | 06:58

3
Давай, долния, хващай се за палците за да те ваксинирам.
ами тогава -

2021.04.24 | 05:50

2
да се хванем за палците и...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини