"Пфайзер" потвърди, че предполагаеми нейни ваксини в Мексико и Полша са менте

  • 22 април 2021 08:48

  • 1130
  • 2
"Пфайзер" потвърди, че предполагаеми нейни ваксини в Мексико и Полша са менте
© Getty Images/Guliver (архив)

Американската фармацевтична компании Пфайзер потвърди, че конфискувани в Мексико и Полша подозрителни дози от нейната ваксина срещу коронавируса и продавани за до 1000 долара бройката, са били менте, предаде Франс прес, като се позова на американски медии.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33048

Около 80 души са били инжектирани в клиника в Мексико с тези фалшификати, които очевидно не са имали вредно въздействие върху здравето на хората, но също така и не действат и срещу коронавируса, пише "Уолстрийт джърнъл". Флакончетата с ментето са имали произволно написани партидни номера и дати за изтичане на срока на годност, предава БТА.

От „Пфайзер“ откриха фалшиви ваксини в Мексико и Полша, представяни за техни

В Полша пък конфискуваните подозрителни ваксини се оказали козметичен продукт, вероятно против бръчки.

"Даваме си сметка, че в настоящия климат, благоприятстван от лесното и удобно осъществяване на търговия по електронен път и анонимността, предоставяна от интернет, ще има и нарастване на измамата, на фалшифицирането и на други незаконни дейности, свързани с ваксините и методите за лечение на Ковид-19", казва говорител на Пфайзер пред Ей Би Си Нюз.

В Мексико сега се прави проверка на доставка на 6000 дози, представяни като руска ваксина Спутник V, конфискувани миналия месец от частен самолет, потеглящ за Хондурас.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
1130 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
а

2021.04.22 | 09:28

1
Всички Ваксини са менте за Източна Европа ,както и храната която идва от запад за нас ! Как ще ми обясните ,бил си ваксина но остава преносител на вируса????Да ви е..а във ваксините ментета аз.Правят си експерименти с хората Американците и никои не смее да се обади или съди тези говеда.Как ще пускате и приемете за ваксиниране ВАКСИНА без да е минала 3ти етап на изследвания?? Питам нашите лекари и политици и останалите еврогеове....
ясновидец

2021.04.22 | 10:38

2
Всичко, което идва от Запад е опасно и вредно,това да се знае от всички

Добави коментар

Водещи новини