EMA обявява становището си за ваксината "Джонсън и Джонсън"

  • 20 април 2021 07:56

  • 1492
  • 2
EMA обявява становището си за ваксината "Джонсън и Джонсън"
© Getty images

Днес се очаква Европейската агенция по лекарствата (EMA) да даде брифинг, на който да съобщи становището си за безопасността на американската ваксина "Джонсън и Джонсън". Употребата й в Гърция беше преустановена  докато не се произнесе европейският регулатор. В южната ни съседка използването на този препарат беше отложено заради съобщения за много редки случаи на кръвни съсиреци. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

В Съединените щати до петък се очaква да има решение как да се процедира с ваксините на "Джонсън и Джонсън", чието приложение бе спряно миналата седмица заради случаи на кръвни съсиреци след ваксиниране, информира БНР.

Швейцария отвори центрове за масова ваксинация

Междувременно генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус заяви, че светът притежава средствата да овладее пандемията от COVID-19 в следващите месеци, ако те бъдат приложени последователно и справедливо.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1492 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Хасан

2021.04.20 | 20:12

2
Шевката на ЕМА Емра Коке е корумпирана крава.Нека пьрво тя да си сложи Астразенека и Джонсьн Джонсьн !

2021.04.20 | 10:02

1
А бе те краварите дето я произвеждат не я одобряват а тея ще я одобрят,сматай колко се спазват правилата за проверка на безопасност,само за руската се спазват стриктно.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини