САЩ спира временно ваксината на „Янсен“ заради тромбози

  • 13 април 2021 15:02

  • 1756
  • 2
САЩ спира временно ваксината на „Янсен“ заради тромбози
© gettyimages

Федералните здравни власти на Съединените щати спират временно поставянето на еднодозовата ваксина на „Янсен“ след регистрирани шест случая на тромбози на територията на САЩ в рамките на две седмици след поставяне на препарата, съобщава „Ню Йорк таймс“.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32981

И шестимата пациенти са жени на възраст между 18 и 48 години. Една от тях е починала, а друга е хоспитализирана в Небраска в критично състояние, съобщиха от властите, цитирани от БТВ.

Проф. Илко Гетов: Ваксината на АстраЗенека не може да бъде изтеглена от България

Почти 7 милиона души в Щатите са получили ваксината на „Янсен“ до момента.

Макар първоначално това да беше само препоръка към отделните ваксинационни центрове, сега федералните власти спират поставянето на „Янсен“ за цялата страна, докато не се уточни дали случаите на тромбози са причинени именно от нея. Експерти от Администрацията за храните и лекарствата, както и от Центъра за контрол и превенция на заболяванията, ще разгледат внимателно случаите, за да установят имат ли връзка с поставената ваксина на „Янсен“, или не. В зависимост от резултатите ще се вземе решение дали тя да бъде поставяна на определена възрастова група.

Решението на властите може сериозно да забави ваксинационната програма на Съединените щати, където се наблюдава и ръст на новите случаи на коронавируса. И у нас чакаме да пристигнат първите дози от препарата на „Янсен“.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1756 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.04.13 | 16:54

2
Която ваксина има съмнения за безопасност я изпитват на нас.
Дедо Пене

2021.04.13 | 16:14

1
НА 7млн. човека една починала и още шест с тромбози и веднага стопирано ваксинирането с Янсен-Джонсън &Джонсън !!! ТОЛКОВА СА СТРОГИ ИЗИСКВАНИЯТА ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ВАКСИНИТЕ В САЩ !!! От Астра са починали двама българи при 300хил.ваксинирани и продължават да я предлагат на българите???

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини