Д-р Киров разкри как върви ваксинацията при личните лекари

11 април 2021 08:00

© getty images
1340 1

На дълги опашки за РНК ваксини се наредиха в началото на седмицата личните лекари. Сдобиха ли се с необходимите количества коментира в ефира на Нова телевизия председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари доц. доктор Любомир Киров.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24178

„Данните показват, че когато общопрактикуващите лекари получат ваксини, в рамките на няколко дни, рязко скача броят на имунизираните. Когато се видят най-големите числа - трябва да знаете, че ние сме се включили”, посочи той.

Според доц. Киров трябва да се реши проблемът с логистиката на ваксините. Той обясни, че колегите му пътуват индивидуално и изчакват около два часа.  

Спад в броя на болните от ковид в интензивни отделения

„Решението на проблема - първо трябва да се дадат достатъчно количества. В определен ден да се вземат заявените ваксини. Другият вариант е един колега да ходи да ги получи. Трето - това беше обещано - може да се направи логистика ваксините да бъдат доставяни и до нас”, уточни той.

Доц. Киров каза, че достатъчното количество ваксини е толкова, колкото общопрактикуващите лекари са заявили.

„На нас трябва да ни бъдат осигурени от всички ваксини, за да могат пациентите да избират”, призова председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24178

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1340 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2021.04.11 | 09:30

1
Няма никаква ваксинация при личните лекари всичко е една пунта мара

Добави коментар

Водещи новини