Кметът на Бургас поиска допълнителни количества от лекарство срещу COVID-19

  • 23 март 2021 15:29

  • 575
  • 1
Кметът на Бургас поиска допълнителни количества от лекарство срещу COVID-19
© gettyimages

Кметът на Бургас Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден отправи искане към здравното министерство за отпускане на допълнителни количества от лекарството срещу COVID-19 "Ремдесивир". Искането е отправено след сигнали от здравните заведения в Бургас за недостатъчна наличност в COVID-отделенията им.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Към настоящия момент лечебните заведения в областния град се справят с нарастващия натиск от пациенти. Прави се координация и за допълнително разкриване на легла в следващите дни. Община Бургас оказва пълно съдействие по отношение на заявената от тях необходимост от защитни облекла или медикаменти, каза кметът Николов.

Проф. Ангелов: Ситуацията в страната става изключително сериозна

Служители на общинската дирекция продължават да оказват съдействие на Спешна помощ, като извозват изписани от ковид-отделенията пациенти до домовете им. Община Бургас ще предложи тази помощ и на други общини в областта, които нямат възможност да я осигурят на пациенти от техните населени места. Кметът съобщи, че днес е предложил на властите на Регионалната здравна инспекция в града да се отложат планираните за тази седмица големи спортни събития в Бургас.

Независимо че провеждането на международния турнир по борба с 200 състезатели от 11 държави и на държавното първенство по карате киокушин за деца са допустими и могат да се провеждат без публика, смятам, че струпването на толкова много участници е рисковано за здравето на самите тях и техните близки, заяви кметът. Поднасяме своите извинения към организаторите и състезателите на двата престижни турнира. За Бургас е чест да бъде домакин на такива събития и Община Бургас ще ги подкрепя и занапред. Градът ни с радост ще посрещне своите гости в по-подходящо и безопасно за здравето на всички ни време, добави Николов.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
575 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Rachela20

2021.04.10 | 03:54

1
­­В­и­ж­­­т­­е­­ ­­­м­­­о­я­­т­а­ ­­­т­­­и­й­н­­­ ­­п­­у­­т­­к­а­­ ­­-­ ­­W­W­­W­­.­­B­­­G­­1­­7­.­­­C­L­­­U­B­­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини