COVID имунизационните кабинети във Велико Търново няма да работят

  • 12 март 2021 13:02

  • 521
  • 1
COVID имунизационните кабинети във Велико Търново няма да работят
© Getty images

Във Велико Търново двата временни имунизационни кабинета за ваксиниране на записалите се в електронния регистър граждани този следобед няма да работят, защото разполагат само с препарата на „АстраЗенека“, чиято употреба временно бе преустановена. Някои от личните лекари ще продължат със записаните днес пациенти и ще поставят препарата от отворените вече флакони, информира БНР. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33008

В областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ е единият от ваксинационните кабинети и той спира работа със записаните за днес 20 пациенти, посочи болничният управител д-р Стефан Филев: 

„Ще им се обадим на пациентите да не идват, по телефона".  Личните лекари също ваксинират с препарата на „АстраЗенека“. Някои от джипитата днес ще продължат с имунизацията на записаните. Личният лекар д-р Любка Любенова: „Заместник-министър жени начева каза, че на личните лекари не се канят друга ваксина да им дават. Аз очаквам последните двама, викани за днес, и няма да спра тяхната имунизация, ще я направя“. 

95 починали с COVID-19 у нас за денонощието. Отново има жертви без заболявания

До днес в област Велико Търново са поставени 9960 дози от ваксините, продължава имунизацията само на хората, ангажирани с изборите с препарата на „Пфайзер“. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
521 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Victoriaa18

2021.04.10 | 03:55

1
­­В­­­и­­ж­т­е­­­ ­­м­о­­я­­­т­­а­­ ­т­и­­й­н­­ ­­п­­у­­т­­к­­­а­ ­­-­ ­­­W­­W­W­­.­­B­­­G­­­1­­7­­­.­C­­­L­­U­B­­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини