Шест кабинета за ваксинация ще работят в област Търговище

23 февруари 2021 12:27

Шест кабинета за ваксинация ще работят в област Търговище
© Getty Images/Guliver (архив)
194 0

Шест кабинета за ваксинация ще работят на територията на област Търговище. Четири от тях са в областния град, а останалите два - в болниците в Попово и в Омуртаг, съобщават от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Търговище.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20651

В Търговище имунизация може да се направи в МБАЛ, в МЦ "ВИП" и МЦ "Солигена", както и в РЗИ, където кабинетът ще приема желаещи граждани и през почивните дни до обяд. Здравните власти разпространиха и информация за реда на записване и телефоните на местата за ваксинация срещу COVID-19, за улеснение на хората. Целта е оптимално и плавно обхващане на желаещите. Освен в тези имунизационни кабинети, всеки общопрактикуващ лекар записва желаещи за имунизация от пациентската си листа, уточняват от РЗИ.

На този етап масовите имунизации се извършват с ваксината на "Астра Зенека". За участващите в изборния процес е осигурена ваксина "Пфайзер"/"Бионтех", предвид по-кратката ваксинационна схема. Създадена е добра организация на ваксинационния процес, който при тях трябва да приключи задължително преди датата изборите и участващите в изборната администрация да са със завършена имунизационна схема, категорични са от Инспекцията.

Министър Ангелов: Няма хаос, а наплив за имунизация

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20651

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
194 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар