СЗО с препоръки за ваксината на „Модерна“

  • 26 януари 2021 14:41

  • 2269
  • 1
СЗО с препоръки за ваксината на „Модерна“
© Getty images

Екип на Световната здравна организация препоръча днес ваксината срещу COVID-19 на компанията „Модрена“ да бъде прилагана в две дози в интервал от 28 дни, който може да бъде удължен при извънредни обстоятелства до 42 дни, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Експертите на СЗО публикуваха серия от препоръки за „Модерна“, няколко дни след като дадоха насоки за препарата на „Пфайзер/Бионтех“.

След преглед на данните от „Модерна“ независимите експерти обявиха, че ваксината не може да бъде използвана при бременни жени, освен ако не са здравни работници, изложени вируса или на висок риск от заразяване, предаде БНР.

ЕК: Няма да спрем, докато не осигурим необходимите ваксини за Европа

„Интервалът (между двете дози) може да бъде удължен до 42 дни, но доказателствата, които имаме, не надхвърлят този срок“, заяви Алехандро Кравиото, председател на екипа на брифинг.

Директорът на СЗО за имунизациите Кейт О‘Брайън заяви, че са нужни клинични изпитания за „Модерна“ при бременни жени.

„Няма причина да смятаме, че може да има проблем в бременността, само признаваме, че данните не са тук в момента“, посочи тя. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2269 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Pufpjxpux

2021.01.27 | 04:35

1
До колкото знам Модерна е на господинБил Гейтс. Той не искаше ли да намали населението Ваш ред е,,,,,, а и СЗО е спонсорирана от бил гейтс уауауауа......

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини