Над 20% от учителите в Смолянско искат да се ваксинират

  • 20 януари 2021 13:52

  • 316
  • 0
Над 20% от учителите в Смолянско искат да се ваксинират
© Getty Images/Guliver (архив)

Около 21 процента от учителите и непедагогическия персонал в учебните заведения в област Смолян заявяват желание да бъдат ваксинирани, съобщиха от Областния оперативен щаб. При първата фаза от ваксиниране са обхванати досега 220 медици от региона. В областта се наблюдава тенденция на значително успокояване на епидемичната ситуация, за последната седмица са установени едва 26 нови случая на коронавирус.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33020

В болницата в Смолян се лекуват 14 пациенти с COVID-19, като 1 е на интензивна терапия. През последната седмица са починали 4-ма, които са имали съпътстващи заболявания- кардиологични, бъбречни и диабет.

Продължава прилагането на втората доза от ваксините на медици. Бързи тестове на половината от имунизираните са установили изградени антитела след първата доза.

Очаква се да пристигне нова доставка от ваксината срещу COVID-19, с която ще продължи имунизацията на медици. Ваксинирането на учители попада в третата фаза, а засега е относително нисък процентът на желаещите да се имунизират педагози. Около една трета от учителите и непедагогическия персонал в учебните заведения желаят да се диагностицират с антигенен тест.

В Пловдив започна масовото изследване на учителите с антигенни тестове

Ситуацията в областната болница също се успокоява с намаляващ брой на постъпващите пациенти, отчитат от ръководството на МБАЛ-Смолян. Медиците имат готовност за възможна трета вълна на епидемията, съдейки по усложняващата се епидемична обстановка в други европейски държави.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
316 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини