С подсилена охрана докараха 240 дози ваксина в РЗИ-Русе

18 януари 2021 21:42

С подсилена охрана докараха 240 дози ваксина в РЗИ-Русе
© Getty Images
1058 0

Днес около 15.30 часа в една от сградите на Регионалната здравна инспекция в Русе, намираща се на ул. „Байкал“ 12, пристигнаха още 240 дози от ваксината на „Пфайзер/Бионтех“. Това съобщиха от Областната администрация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20356

Те бяха докарани от автомобил на Регионалната здравна инспекция при засилени мерки за сигурност, като всичко необходимо относно ненарушаването на хладилната верига също беше спазено. Създадена е необходимата организация и от утре би трябвало да започне тяхното прилагане, предава Фокус.

200 от дозите са предвидени за реимунизация на първите медици, които получиха първа доза от споменатата ваксина в края на месец декември в Русенско. Така до края на тази седмица втора доза от ваксината ще получат 200 лекари, сестри, санитари и други здравен персонал и на практика те ще се превърнат в първите хора от областта, при които процесът по ваксинацията ще бъде завършен.

С останалите 40 дози ще бъдат ваксинирани отново медици на първа линия, като за тях това ще бъде първи прием от ваксината.

Продължава и подготовката за следващите фази на ваксинацията в областта.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20356

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1058 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар