Шефът на болницата в Сандански не се чувства виновен, че е употребил ваксините

  • 15 януари 2021 08:45

  • 1008
  • 3
Шефът на болницата в Сандански не се чувства виновен, че е употребил ваксините
© Gettyimages/архив

Все още не е взето решение дали ще има наказание за директора на болницата в Сандански.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Д-р Илия Тонев, управител на МБАЛ "Югозападна болница" заяви пред БНТ, че към момента няма информация относно съдържанието на доклада по проверката. Все още не му е връчен и протокол по надлежен ред. Той заяви, че не се чувства виновен.

"При първата ваксинация липсваха достатъчно подробни инструкции, не се чувствам виновен, че съм употребил всички предоставени ми от РЗИ дози с ваксина. Към момента не мога да отговоря дали ще подам оставка зависи от съдържанието на констативния протокол и дали са намерени сериозни нарушения", уточни д-р Тонев.

За ваксинирането на дъщеря му той обясни, че тя е била добавена в последния момент към списъка с идеята да не бъдат похабени ваксини.

"Не е било предварителен план, защото аз имам две деца. Другото ми дете не е ваксинирано, явно че не съм бил с подготвен план да уредя дъщеря си или да прередя други нуждаещи се", каза д-р Тонев.

"За съжаление, кампаниите не са организирани по начин, по който да грантират употребата на голям процент от доставените ваксини. Непрекъснато списъците се обновяваха в хода на самите кампании по ваксинации, защото имаше много персонал, който се отказваше", обясни д-р Тонев.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1008 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
простотии

2021.01.16 | 06:36

3
стига глупости ако ваксината се извади трайността й е кратка и трябва или да се използва или да се хвърли я да си представим доктор по бяла престилка да тича по улиците и да убеждава да се ваксинират хора щото едни от списъците избягали АЙДЕ МОЛЯобърнал се към кмета и той му пратил съветниците КАКВО ИСКАТЕ ОТ ДОКТОРА ДА НЕ Е ИЗЯЛ НА НЯКОЙ ДЕСЕРТА

2021.01.15 | 10:41

2
Не е станало кой знае какво. Важното е да не се повтаря.

2021.01.15 | 09:36

1
РАЗБИРА СЕ,ТОЙ Е НАШ ЧОВЕК,СЪС ЗДРАВ ГРЪБ..Нагъл ,като всички такива ,с яка опора от властта.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини